T.C. MUĞLA VALİLİĞİ
İL MÜFTÜLÜĞÜ

MÜFTÜ KOÇAK'TAN KADİR GECESİ MESAJI

01 Temmuz Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Yüce Kitabımızda “Bin aydan01 Temmuz Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Yüce Kitabımızda “Bin aydan daha hayırlı” (Kadir Suresi, 1-8) olduğu bildirilen Kadir Gecesi, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, esenliğinin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tevbelerin kabul edildiği mübarek gecedir.

Kadir Gecesini diğer zamanlardan üstün kılan özelliği, tüm insanlığın hidayet rehberi olan Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu gecede indirilmeye başlanmış olmasıdır.

Üzülerek ifade etmek isterim ki içerisinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde bu ayın gün ve gecelerin kutiyyetinden bihaber olan insanlıkta nasibini almamış, inançtan ve insan sevgisinden mahsum kişilerin menfur terör saldırılarına maruz kalmış bulunmaktayız. İslamiyet öncesinde bile haram aylardan kabul edilen ve kan dökülmeye ramazan ayında menfur bir terör olayında 43 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve güvenlik güçlerimizden şehitlerimiz olmuştur. Bütün bunlara üzülmemize rağmen millet olarak bir ve beraber olmaya çok ihtiyacımız vardır. Mübarek Kadir Gecesinin ve idrak edeceğimiz Bayramın birliğimize dirliğimize vesile olmasını diliyorum.

Mükâfatların sınırsız verildiği Kadir Gecesi, kendimize dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimizi sorgulama, hata ve günahlarımıza tevbe ve Allah’tan af dileme, aramızdaki sevgi ve merhametin hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma zamanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam âleminin ve değerli Muğlalı hemşerilerimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor; Kadir Gecesi’nin feyiz ve bereketinden hepimizin nasipdâr olabilmesini, dua ve niyazlarımızın kabul edilmesini, Ramazan-ı Şerif’in, mübarek Kadir Gecesi’nin milletimizin, memleketimizin ve bütün İslâm âleminin birlik ve beraberliğine, huzur ve sükûna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Abdurrahman KOÇAK

İL MÜFTÜSÜ