07.08.2016

‘DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ’ MUĞLA’DA GÖRKEMLİ GEÇTİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar darbe girişimini bayrak sallayarak ve slogan atarak protesto etti.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan binlerce kişi birlik ve beraberlik mesajı vererek meydanı tekbir ve sloganlarla inletti. Cumhuriyet Meydanına gelmeden önce binlerce kişi, ilk olarak demokrasiye sahip çıkmak adına Akyol Camiinin önünden topluca protokolle beraber demokrasi şöleni yürüyüşü gerçekleştirdi. Kalabalık halk topluluğu caddeler boyunca halkı selamlayarak meydana geldi.

Meydandaki program Kurşunlu Camii Müezzini Enes Çalışkan’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak dua yaptı. Daha sonra Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Nihat Öztürk, Hasan Özyer ve Muğla Valisi Amir Çiçek halkı selamlayarak konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ardından Muğla Meydanı, Ankara’dan gelen eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın konuşmasını dinledi. Meydanda toplanan binlerce kişiye seslenen Akdoğan; fetö teröristlerinin emniyete, yargıya ve devletin diğer birimlerini ele geçirerek darbe yaptıklarını, ancak milletin onların oyununu bozduğunu ve derslerini aldıklarını belirtti.

Konuşmacıların yanı sıra meydandaki mitinge, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, İlçe Müftüleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Program, İstanbul Yenikapı’da canlı yayınlanan ‘’demokrasi ve şehitler mitinginin izlenmesinin ardından son buldu.