20.08.2016

MUĞLA’DA HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Muğla’da Hacı adaylarını uğurlamak için Muğla Otogarı’nda düzenlenen bir törenin ardından Hac kafilesi Dalaman Havalimanına hareket etti.

Hacı uğurlama töreninde toplanan kalabalığa bir konuşma yapan Muğla İl Müftüsü Abdurrahman şunları söyledi: ‘’Kutsal yolculuğa çıkanların öncelikle sağlık sıhhat ve afiyet içerisinde gidip tekrar yurtlarına dönmelerini temenni ediyorum. 286 civarında hacı adayının bu sene kutsal topraklara gidecek, önemli olanın hacı olarak kalmaktır. Bu yolculuk herkese nasip olmaz. Dolayısıyla kendisine hac nasip olanlar bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve hayatlarının dönüm noktası olarak algılamalıdır''

Özellikle Hac ibadetini yerine getirirken çok sabırlı olunması gerektiğini belirten Koçak, ''sadece bedenlerin değil ruhunda bu ziyafetten istifade etmesi gerekir. Rabbim kutsal toprakları görmeyi ve oraların feyiz ve bereketinden istifade etmeyi herkese nasip etsin” şeklinde konuştu.

Yoğun bir katılımın olduğu program ilahiler eşliğinde devam ederken, gözyaşlarının hâkim olduğu törende hacı adayları ve kalabalık duygulu anlar yaşadı.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Suudi Arabistan'a giden Muğla'nın hac kafilesi geceden itibaren İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından yapılan dua’nın ardından yakınlarıyla vedalaşarak Muğla otogarından Dalaman Havalimanı'na hareket etti.