29.09.2016

MENTEŞE MÜFTÜLÜĞÜ DİN GÖREVLİLERİ MUTAT TOPLANTISI YAPILDI

Menteşe Müftülüğü’ nün tarafından din görevlileri Eylül ayı mutat toplantısı kahvaltılı olarak Öğretmenevinde gerçekleşti.

Sunuculuğunu Menteşe Şube Müdürü Hasan Üzüm’ün yaptığı toplantıda Menteşe İlçe Müftüsü Aslan Çıtır din görevlilerine selamlama konuşması yaptı. Ardından Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak Camiler ve Din Görevlileri Haftası olması nedeniyle bir konuşma yaptı. Konuşmasında; Camiler ve Din görevlileri Haftası temasının ‘’Cami ve Kitap’’ olduğunu, din görevlilerinin önemli bir misyona sahip olduklarını 15 Temmuz darbe girişiminde din görevlilerinin camilerden okudukları selaları milletin gönlüne nakşettiklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkın talimatından sonra din görevlilerinin en iyi şekilde görevlerini icra ettiklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu milletin harcı ve çimentosu olduğunu belirten Koçak, kitap okuma konusunda her camide kütüphaneler oluşturulacağını söyledi. Kitap medeniyetinin tarihsel sürecinde öneminden bahseden Koçak, çeşitli etkinlikler düzenleneceğini sözlerine ekledi.