30.09.2016

Şehit Yüzbaşı Özekin Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde toprağa verildi

Hakkari Dağlıca 2'inci Hudut Tugay Komutanlığı'nda görevli, evli ve 1 yaşında erkek çocuğu babası Piyade Yüzbaşı 36 yaşındaki Özgür Özekin, geçen 25 Eylül'de Hakkari Çukurca'da PKKlı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 2 silah arkadaşıyla birlikte ağır yaralandı. Yüzbaşı Özekin, dün sabaha karşı tedavisinin sürdüğü Ankara GATA'da şehit oldu.

Şehit Yüzbaşı Özekin için bugün memleketi Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tören düzenlendi. Ankara'dan bu sabah uçakla Dalaman Havalimanı'na getirilen şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına alındı. Şehit Özekin'in cenazesi, helallik için Tuzla Mahallesi'ndeki evine getirildi. Şehidin yaşadığı apartman ile yakınındaki bir diğer apartmanın arasına dev Türk Bayrağı asıldı. Şehidi burada 2'inci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç ve Fethiye protokolü karşıladı.

Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın kıldırdığı cenaze namazı ve Şehidin evinin önünde okunan duaların ardından cenaze Üzümlü Mahallesi İncirköy Mezarlığı'na götürüldü. Şehit Yüzbaşı Özekin, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Cenazeye şehidin ailesi ve evin önüne de gelen komutanların yanı sıra CHP milletvekilleri Akın Üstündağ, Nurettin Demir ve Ömer Suha Aldan, AK Partili Muğla milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kent protokolü ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.