01.10.2016

MUĞLA İl MÜFTÜSÜ KOÇAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, ‘’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ nedeniyle Muğla Aile ve dini Rehberlik Bürosu (Saadet Hanım Konağı) binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Muğla ilinde görev yapan basın mensuplarının katıldığı toplantıda, ‘’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’  ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak; konuyla alakalı paneller, konferanslar düzenleneceğini, ülkemizin birliği ve istikbali uğruna canlarını feda eden şehitler için din görevlileri tarafından hatim ve mevlidi şeriflerin okunacağını söyledi.

Bu yılki  ‘’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ temasının; ‘Cami ve Kitap’ ’olduğunu belirten Müftü Koçak, düzenlenecek etkinliklerin bu temalar çerçevesinde hazırlanacağını kaydetti. Muğla Merkez’de, ilk panelin Büyük Şehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde (Düğerek Yolu üzeri)  yapılacağını belirtti.  Bu etkinliğe bütün Muğla’da yaşayanları davet ettiğini de sözlerine ekleyen Koçak ‘’ Tarihsel süreçte ilim halkaları ve camiler’’ konulu panelin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesindeki akademisyenler; Namık Açıkgöz (Prof. Dr.), Alaettin Karaca (Prof. Dr.), Adnan Çevik (Doç. Dr) tarafından verileceğini belirtti.

Müftü Koçak, basın toplantısına katılan gazeteci ve ajans temsilcilerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.