10.10.2016

MUĞLA’NIN ORTACA İLÇESİ ŞEHİDİNİ DUA VE MEVLİD-İ ŞERİFLE ANDI

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teröristler tarafından bombalı araçla yapılan saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Özel Harekâtçı polis Sefa Altınsoy'un Ortaca İlçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinde Mevlid-i Şerif okundu.

Yoğun katılımın olduğu programda Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve Mevlid-i Şerif okudu. Program da bir konuşma yapan İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK, Bu mevlit programının çok anlamlı bir güne rastladığını, zira seyyid-i şüheda Hz. Hüseyin’in de şehadetinin de bu günlerde muharrem ayının onunda aşure gününde olduğunu ifade ederek bütün şehitlerin ruhlarının şad, makamlarının ali olması dileğinde bulundu. Ardından dua ederek, Şehit babası Ortaca Ahmet Ateş Mesleki Eğitim Lisesi Müdür Yardımcısı Faruk Altınsoy ve şehit annesi Fatma Altınsoy'a sabr-ı cemiller diledi.

Mevlit programına Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kaymakam Fatih ÜRKMEZER, Belediye Başkanı Hasan KARAÇELİK, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı EVREN Ekmekçi, İlçe Emniyet Müdürü İsmail AYHAN, İlçe Müftüsü Zekeriya ÇELİK, Dalaman Müftüsü Hasan YOZGAT, Kurum müdürleri ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.