20.03.2017

‘’ŞEHİDİM, GAZİM ÜZÜLME EMANETİN BİZİMLE’’ PROJESİNİN İLKİ FETHİYE'DE YAPILDI

Muğla il Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun hazırladığı,  Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşinin destekleriyle, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliği içinde yürütülen ve Şehitlerine sahip çıkmak, toplumdaki birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi amaçlayan " ŞEHİDİM, GAZİM ÜZÜLME EMANETİN BİZİMLE" projesinin ilk uygulaması Muğla’nın Fethiye İlçesi Beşkadı Kur'an Kursu'nda gerçekleşti.

Programda İl Müftüsü Abdurrahman Koçak misafirleri selamlayarak projeyi tanıttı. Muğla Valisi Amir Çiçek burada yaptığı konuşmada;Türkiye’nin her karış toprağının kan akıtılarak alındığını belirterek şunları kaydetti; “Bu toprakların her karışında şehit ve gazilerimizin kanı vardır. Bu topraklar şehit kanı ile yoğurularak kutsal vatan toprağı olmuştur. Tarihimizin her döneminde vatanımızı bölmek parçalamak isteyenler olmuştur. 15 Temmuz’da ülkemizi bölmek, devletimizi yıkmak istediler ancak aziz milletimiz Devletine, Vatanına, Bayrağına, Milli iradesine sahip çıktı canı pahasına bu hain darbeci teröristlere fırsat vermedi. Şehitlerimiz oldu,  gazilerimiz oldu. Bir kez daha şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allahtan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara da sağlıklı uzun ömür diliyorum. Bizler şimdi rahat yaşayabiliyorsak bu şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Bu nedenle biz ilimizdeki her şehit için Kur'an-ı kerim okutup hatim dualarını hep birlikte yapıyoruz.”

Muğla Valisi Amir Çiçek'in konuşmasının ardından Din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak hatim duası yapıldı. Proje içeriğine göre,  İl genelinde bulunan şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarının yıl boyunca her ay devlet ricaliyle; Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlığı, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden oluşan paydaş kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir araya gelmesini sağlayan proje;  şehitlerin unutulmadığını ve şehit ailelerinin emanet olduklarını hissettirmeyi amaçlıyor.  Bu kapsamda il ve ilçelerdeki Kur'an Kurslarında şehitler için hatimler okunarak her ay bu hatimlerin duası mevlid programı eşliğinde topluca yapılmayı hedefliyor.

Öte yandan; Program sonrası İzmir TRT Kent Radyo aynı kuran kursundan canlı yayın yaparak projeye destek verdi.