18.01.2017

MÜFTÜ KOÇAK KONAK SOHBETİNDE "KÜLTÜRÜMÜZDE MEVLİD GELENEĞİ"Nİ ANLATTI

Muğla Aile ve Dini Rehberlik Bürosu “Konak Sohbetleri’ ne konuk olan Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak  "Kültürümüzde Mevlid Geleneği" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Her Hafta Çarşamba akşamları gerçekleşen ve Kur’an Kursu Öğretici ve öğrencileri, akademisyenler, , Müftülük personeli, üniversite öğrencileri ve konak müdavimlerinin katıldığı sohbette, Muğla İl Müftüsü Koçak; "Kültürümüzde Mevlid Geleneği’’ni slaytlar eşliğinde örnekler vererek anlattı.

Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak; Mevlidi Şerif’in yazarı Süleyman Çelebi’nin şahsiyeti, Mevlidin kültürümüzdeki yeri ve tavsiyelerine yer vererek anlattığı sohbetinde; Peygamberimizin faziletini içeren beyitlerin Anadolu insanında önemli bir yer teşkil ettiğini, Mevlidin 9 bölümden oluştuğunu, Asker uğurlama, düğün, sünnet ve dinen önemli olan gün ve gecelerde okunduğunu belirtti. Koçak, Mevlidin bazı bölümlerini Fevzi Mısır’ın sesinden dinlettiği sohbetinde, mevlidin asırlardır okunduğunu, bundan böylede okunacağını ve kültürümüzün vazgeçilmezi olduğunu sözlerine ekledi.

Karşılıklı soru-cevap şeklinde değerlendirmelerle devam eden sohbet, İbrahim Çanakkaleli’nin seslendirdiği ‘’Bülbül’’ kasidesinin ardından sona erdi.