16.02.2017

AYLIK MUTAT TOPLANTIDA PROF. DR.NEVZAT AŞIK KONFERANS VERDİ

Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun organize ettiği program çerçevesinde Muğla İl Müftülüğü toplantı salonunda, Menteşe İlçe Müftülüğü’ nün Din görevlileriyle gerçekleştirdiği aylık mutat toplantıda, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aşık, ''Din Görevlilerinin Hizmet Anlayışı''   konulu bir konferans verdi.

Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda; Menteşe İlçe Şube Müdürü Hasan Üzüm, hizmetlerle alakalı açıklamalarda bulundu. Toplantıda gündeme ilişkin konular ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen din hizmetlerine ilişkin konular paylaşıldı.

Daha sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aşık konferansına başladı. 25 sene İlahiyat Fakültesinde görev yaptığını belirten Aşık, İslam’a din görevlilerinin kılık ve kıyafetlerine önem vererek hizmet vermeleri gerektiğini, Hz Peygamberin hayatta en iyi yegane  örnek bir şahsiyet ve rehber olduğunu belirtti. Bugüne kadar edindiği ve yaşadığı paylaşımlarını da aktaran Aşık, namaz konusunda toplumda yanlış bilinen uygulamalardan uzak durulması gerektiğini belirterek, Peygamberin hiçbir zaman sabaha kadar namaz kılmadığını, gece teheccüt namazları kıldığını ancak sabaha kadar namaz kılmadığını, aldığı emirleri aynen insanlara tebliğ ettiğini ve  herkesin peygamberi örnek almaları gerektiğini belirtti.

Camilerin ilim merkezi olduğunu ve hurafelerden arındırılmış ilmi konuların anlatılması gerektiğini belirterek, yaşanan problemlere örnekler verdi. Aşık, çözüm konusunda açıklamalarda bulunduğu konuşmasında; peygamberimizin Mescidi Nebevi Camisinde yaptığı imamlığını ve hayatını anlattı. Yanlış uygulamalardan örnekler verdiği konferansında; Peygamberimizin yaşayışından bahsederek çözüm önerilerini sıraladı. Peygamberimizin Müslümanların hayatlarında uyumlu olmak ve işlerini sağlam yapmak konusuna özen göstermelerini gerektiğini bununda asıl takva olduğunu ifade etti. İmam’ın en iyi imam, öğretmenin en iyi öğretmen olması gerektiğini belirtti. Din görevlilerin önemli görevleri olduğunu eğer görevlerini layıkıyla yapmadıkları takdirde ortamı  sahte şeyh ve muskacıların alacağını belirterek; bu sorunlardan din görevlilerinin sorumlu olduğunu ve islami tebliğ ve irşat görevlerini yapmaları gerektiğini belirtti.

Aşık, ‘’İnsana dost, problemlere karşı’’ olduğunu belirttiği konferansının sonunda; insanların acısını dindirmek için topluma yardımcı olmak gerektiğini, bir insanın canının ve malının değerli olduğunu belirterek, dini tavsiyelerde bulundu.

Diğer yandan,  Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun tanıtım büroşürleri görevlilerce dağıtıldı.