07.03.2017

MUĞLA’NIN FETHİYE İLÇESİNDE "BİLGİ VE DEĞER BAĞLAMINDA KADIN’’ KONULU PANEL YAPILDI

Fethiye Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen "Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın’’ konulu panel Beşkadı Kuran Kursu Konferans Salonunda yapıldı.

Sunuculuğunu Fethiye İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ekibinden Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Ekiz’in yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Vaizi Emine Okulu tarafından yapılan Aile Dini Rehberlik Bürosu’nun tanıtımının ardından Müftü Vekili Ahmet Karagöz açılış konuşmasını yaparak misafirlere teşekkür etti. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından panele geçildi.

Panelde; Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Sevdegül Çekiç moderatörlüğünde ‘’Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın’’ teması farklı yönleriyle ele alındı. Panelisler; Muğla İl Vaizlerinden Hatice Korkmaz, Gülsüm Toraman, Nesibe Reçper ve Eğitim Uzmanı Hüseyin Kılınçarslan tarafından sırasıyla "Vahyin Yücelttiği Kadın", "Vahiy ve Sünnet Işığında Değer Üreten Bilge Kadın: Hz Aişe", "Kadın Bağlamında Bilgiyi Değere Dönüştürmek", "Kadın Bilgi ve Değer Üzerinden Asr-ı Saadet Okumaları" konuları misafirlere sunuldu.

Program sonunda Beşkadı Kur'an Kursu’nun ilk hafızı olan öğrenciye hediye verildi. Muğla il Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosuna takdim edilen çiçeği İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın büro adına teslim almasıyla program son buldu