24.07.2017

"15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz" Paneli

15 Temmuz 2016 tarihinin yıl dönümü münasebetiyle yapılan etkinlikler çerçevesinde, İl Müftülüğümüzce 21.07.2017 Cuma günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Konferans Salonunda "15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz" konulu bir Panel düzenlendi.

Oturum Başkanlığını İl Müftümüz Abdurrahman KOÇAK’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Namık AÇIKGÖZ, Doç Dr. Adnan ÇEVİK ve Şehit yakını olarak, Marmaris’te Cumhurbaşkanımızın Kaldığı otelde 15 Temmuz gecesi Şehit olan Polis Memuru Nedip Cengiz EKER’in babası Nihat EKER katılmışlardır.

Şehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kurşunlu Camii İmam-Hatibi Enes ÇALIŞKAN’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panele; Vali Yardımcısı Ekrem AYLANÇ ve bazı İl müdürleri ile şehit yakınları ve Gazilerin yanı sıra Din Görevlilerimiz ve Kur'an Kursu Öğreticilerimiz katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın 15 Temmuz için hazırlamış olduğu Sinevizyon gösterimi sonrasında Oturum Başkanı İl Müftümüz Abdurrahman KOÇAK; "15 Temmuz millet hayatımızda yaşadığımız, devletimizi çökertmeye, milletimizi bölmeye ve parçalamaya yönelik bir ihanet hareketinin adıdır. Bu darbe girişiminin bir işgal hareketi olduğunu ve bunun arkasında çok yönlü küresel güçlerin bulunduğunu ve buna da maalesef 40 yıldır bu milletin inanç değerlerini kullananların alet olduğunu hepimiz biliyoruz.  Allah’a şükürler olsun ki; bu ihanet girişimi Allah’ın yardımı, idarecilerimizin basireti ve milletimizin feraseti ile bertaraf edilmiştir. Bu hadiselerin tekerrür etmemesi için değerlerimize sahip çıkmaya, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmeye ihtiyacımız vardır.” dedi.

Konuşmacılardan Prof. Dr. Namık AÇIKGÖZ “Değerlerimiz, Özgürlük, Vatan, Millet, Bayrak, Ezan-Sala ve Şehitlik” konularıyla ilgili, Doç. Dr. Adnan ÇEVİK’ te “Dini Değerlerin İstismarı ve İstismar Hareketlerine Karşı Müslüman Duruşu” konulu sunumlarını yaptılar. Şehit Babası olan Nihat EKER’ de Duygu, Düşünce ve Hatıralarını paylaştılar.

Panel sonrası Fuaye alanında hazırlanan 15 Temmuz Resim sergisinin gezilmesi ve ikramla program son buldu.