26.07.2017

İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK’ tan Hac Semineri

İl Müftülüğümüz tarafından 2017 yılında Hac farizasını gerçekleştirmek üzere Kutsal Topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik düzenlenen seminerlerin sonuncusu İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK tarafından gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda, 26 Temmuz 2017 tarihinde yapılan seminere Hacı adaylarımız ve yakınları katıldı. İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK, slaytlar eşliğinde görüntülü olarak yaptığı konuşmada, Haccın mana ve hikmetinden bahsederek Hac konusunda pratik bilgiler verdi ve bazı tavsiyelerde bulundu ve şöyle dedi: “Bu yolculuk, sıradan bir yolculuk değildir. Hac bir ibadettir. Hac yolculuğu, kulun Allah’a, Rasulullah’a, İslam tarihine ve geleceğe yapılan bir yolculuktur. Bu yolculuk; birçok sembollerle ruhların eğitildiği yolculuktur. İslam’ın doğuş ve yayılış mekânlarının yaşandığı mukaddes beldelere yapılan yolculuktur. Böyle olunca nereye gittiğinizi, niçin gittiğinizi bilerek bu yolculuğu gerçekleştirmeye çalışınız. Hac yolculuğu süresince kalp kırmadan, gönül yıkmadan, hiçbir canlıya eziyet etmeden, ibadet kurallarına riayet ederek, kafile düzenine uyarak sorumluluk bilinciyle ibadetinizi tamamlamaya gayret ediniz. Mekke’ye ulaştığınızda Allah’ın evinde O’nun misafirleri, Medine-i Münevvere’ ye ulaştığınızda Rasulullah (as)’ efendimizin misafirleri olacaksınız. Bunun kıymetini iyi biliniz. Sağlığınıza dikkat ediniz. Bir birinize yardımcı olunuz.”

Seminer sonrası İl Sağlık Müdürlüğü personeli sağlık konusunda bilgilendirme yaparak Hacı adaylarına aşılarını vurdular ve seminer sona erdi.