21.12.2017

KONAK SOHBETİNDE Dr. Necdet SUBAŞI

Muğla İl Müftülüğü tarafından Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca üç yıldır devam ettirilen Konak Sohbetlerinin bu haftaki konuşmacı konuğu Başbakanlık Başdanışmanı Dr. Necdet ŞUBAŞI oldu. İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK’ ın takdimiyle başlayan sohbette konuşmacı “Kendi Üzerine Düşünmek” konusundan örnekler vererek herkesin kendisini sorgulamasının, yaptıklarını-yapamadıklarını gözden geçirmesinin önemli olduğunu ifade etti. Çocukluk ve eğitim dönemindeki tecrübelerinden örnekler vererek, “Kendini bilen Rabbini bilir” sözünün anlamlı ve değerli olduğunu belirtti. Kuran-ı Kerimdeki Ashabı Kehf ve Hızır-İlyas örneklerinin de, kendini düşünme konusunda iyi birörnek olduğunu ifade eden konuşmacı, ergen yaştaki gençlerin daha çok bunalım kelimesini kullandığını, olgun yaştaki kişilerin ise arka arkaya paradokslar yaşadığından bahsetti. Günümüzde insanlar tarafından irade ve kader konusunun çok konuşulduğunu, kendi irademizi ortaya koyabilmemiz için zaman gerektiğini söyledi. Katılımcılardan gelen soru cevap ve katılımların arkasından yapılan çay ikramı ile son buldu.