19.03.2018

MİLAS’DA ‘’ADALET VE HAKKANİYET BAĞLAMINDA KADIN’’ KONULU PANEL YAPILDI

Muğla Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Kadınlar Günü münasebetiyle organize edilen ‘’Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın’’ konulu panel Milas İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı. Sunuculuğunu Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Dilek Sökeli’nin yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından gerçekleşen Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program açılışında Milas İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru günün anlam ve önemi üzerinde bir konuşma yaptı. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde; Vaiz Nesibe Reçber moderatörlüğünde ‘’Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın’’ teması farklı yönleriyle ele alındı. Panelistler; Muğla İl Müftülüğü ADRB vaizi ve koordinatörü Sevdegül Çekiç. Cezaevi Vaizi Sülük, İl Jandarma Komutanlığı Kıdemli Başçavuş Kadın ve Çocuk Kısım Amiri Bektaş Çiftçi ve ŞÖNİM müdürü Nurperi Venedik Öngel idi. İl Jandarma Komutanlığının 2017 yılı istatistiklerine göre, Muğla’da kadına yönelik ve aile içi şiddetin en çok yaşandığı iki ilçeden biri olan Milas ilçesi için planlanan panelde panelistler tarafından çok önemli bilgiler aktarıldı. Program; katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.