07.05.2018

"MUTLU AİLE BAŞARILI ÇOCUK" KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ

Muğla Kadın Aile Gençlik Merkezi Derneği ile Muğla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu işbirliğiyle yürütülen İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen  HUZURA ER HUZUR VER projesi kapsamında 8 haftalık bir eğitim programı olarak planlanan "Ergen Ebeveyn Eğitimleri"nin sonuncusu İletişim Uzmanı Canten KAYA'nın " MUTLU AİLE BAŞARILI ÇOCUK "  konferansı idi. Haftada bir gün olmak üzere 8 hafta boyunca devam eden eğitimlere kayıt yaptırarak gelen katılımcılara aile ve çocuk üzerine konular  alanının  uzmanlarınca  anlatıldı. Eğitimin son haftasında ise kitle konuşmacısı ve iletişim uzmanı, yazar Canten KAYA'nın katılımı ile halka açık bir konferans gerçekleştirildi. Cezaevi Vaizi Süleyman Sülük'ün sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından  Alirıza  Hakses Camii İmam-Hatibi Müslüm Çavlı'nın Kur'an tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı  Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hazırladığı Aile Sinevizyonunun izlenilmesi, ADRB Vaizi ve Muğla Kadın Aile Gençlik Merkezi Derneği Başkanı Sevdegül Çekiç'in projeyi kisaca özetlediği açış konuşması ile devam etti.  Ardından Muğla İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK bir selamlama konuşması yaparak projeye destek veren, emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti. Akabinde konferansa geçildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen bu  konferansın konuşmacı konuğu olan Canten KAYA  kendi hayatından da dikkat çekici örnekler vererek katılımcılara  hem neşeli hem düşündürücü anlar yaşattı. Başarıya giden yolun öncelikle inanmaktan geçtiğine değinen Canten KAYA, Allah'ın bize verdiği fırat özelliklerini iyi tanımamız ve bunları fırsata çevirmemizin önemli olduğuna değindi. İletişim uzmanı Canten KAYA salonu dolduran ailelere ve gençlere gerçek hayattan başarı örnekleri vererek konuşmasını bitirdi. Muğla Valisi Esengül Civelek"in  katıldığı program çiçek takdimi, eğitime katılanlara katılım belgelerinin ve hediyelerinin verilmesi ile son buldu.