16.01.2017

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSUNDAN İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİNE DEĞERLER EĞİTİMİ

Muğla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından MEB’e bağlı Ortaokullara yönelik ‘’Değerler Eğitimi’’ kapsamında Muğla Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine seminer verildi.

Muğla İl Müftülüğü Konferans Salonunda, Muğla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Sevdegül Çekiç, seminerde Muğla Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 5/a-b; 6/a-b; 7-a ve 8-a sınıfı öğrencilerine açıklamalarda bulundu. Çekiç,  İyi insan kimdir sorusunu öğrencilerle karşılıklı olarak 7 özellikte sıraladı. Maddeler üzerinde örnekler vererek konuşmasını sürdüren Çekiç; ‘’Kul hakkına riayet eder, güvenilirdir, sabırlı ve tevekkül sahibidir, şükreder, herkesin iyiliğini ister, insanlarla paylaşır ve yardımlaşır, selamlaşır, tatlı dilli ve güler yüzlüdür…’’ ifadelerini kullandı.

İlgiyle takip edilen seminerin sonunda Öğretmen ve idarecilere; Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun tanıtım Broşürü, öğrencilere ise, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Allah ve Peygamber sevgisine yönelik kitaplar hediye edildi.