09.03.2017

MUĞLA’NIN MİLAS İLÇESİNDE "BİLGİ VE DEĞER BAĞLAMINDA KADIN’’ KONULU PANEL YAPILDI

Milas Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen "Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın’’ konulu panel Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Sunuculuğunu Milas İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ekibinden Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşenur Memiş’in yaptığı program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Bayır Camii İmam Hatibi Adem Yazıcı’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Ayşenur Memiş’in büronun ilkeleri, vizyonu ve misyonunun tanıtımının ardından Başkanlık sinevizyonu gösterildi. Milas İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru’nun günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasının ardından panele geçildi.

Panelde; Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Sevdegül Çekiç moderatörlüğünde ‘’Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın’’ teması farklı yönleriyle ele alındı. Panelisler; Muğla İl Vaizlerinden Hatice Korkmaz, Gülsüm Toraman, Nesibe Reçper ve Eğitim Uzmanı Hüseyin Kılınçarslan tarafından sırasıyla "Vahyin Yücelttiği Kadın", "Vahiy ve Sünnet Işığında Değer Üreten Bilge Kadın: Hz Aişe", "Kadın Bağlamında Bilgiyi Değere Dönüştürmek", "Kadın Bilgi ve Değer Üzerinden Asr-ı Saadet Okumaları" konuları misafirlere sunuldu.

Program; Milas İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu adına Milas İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru tarafından panelistler adına Muğla Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Sevdegül Çekiç’e verilen çiçek ve Aile Dini Rehberlik ve tanıtım broşürlerinin dağıtımıyla sona erdi.