11.03.2017

MUĞLA’DA "BİLGİ VE DEĞER BAĞLAMINDA KADIN’’ KONULU PANEL YAPILDI

Muğla Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen "Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın’’ konulu panel Mustafa Pabuççuoğlu Konferans Salonunda yapıldı.

Sunuculuğunu Kur’an Kursu Öğreticisi Elif Nur Alan’ın yaptığı program, Kurşunlu Camii Müezzin Kayyımı Enes Çalışkan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılışında Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, günün anlam ve önemi üzerinde bir konuşma yaptı. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi.

Panelde; Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Sevdegül Çekiç moderatörlüğünde ‘’Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın’’ teması farklı yönleriyle ele alındı. Panelisler; Muğla İl Vaizlerinden Hatice Korkmaz, Gülsüm Toraman, Nesibe Reçper ve Eğitim Uzmanı Hüseyin Kılınçarslan tarafından sırasıyla "Vahyin Yücelttiği Kadın", "Vahiy ve Sünnet Işığında Değer Üreten Bilge Kadın: Hz Aişe", "Kadın Bağlamında Bilgiyi Değere Dönüştürmek", "Kadın Bilgi ve Değer Üzerinden Asr-ı Saadet Okumaları" konuları misafirlere sunuldu.

Program; çiçek takdimi ve Aile Dini Rehberlik Bürosu tanıtım broşürlerinin dağıtımının ardından sona erdi.