13.03.2017

MUĞLA’NIN KÖYCEĞİZ İLÇESİNDE 4-6 YAŞ KUR'AN KURSU VELİLERİNE SEMİNER

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 2017 çalışma programı çerçevesinde Köyceğiz İlçesi Pınar Mahallesi ve Toparlar Mahallesi 4-6 yaş Kuran Kurslarında öğrenci velilerine seminer verildi.

Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ve İlçe Müftüsü Abdullah Kır öğrenci velilerini selamladıktan sonra bir konuşma yaptı. Muğla İl Müftüsü Koçak konuşmasında; çocuk yetiştirmenin önemine değindi ve velilere müftülükten talepleri olup olmadığını sordu. Ardından Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Çocuk konusu Muğla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Sevdegül Çekiç tarafından anlatıldı. Çekiç,  İslam’da ailenin ve çocukların önemi, ebeveynler olarak çocuklara rol model olurken nelere dikkat etmeliyiz, peygamberimiz çocuklarla nasıl iletişim kurardı, bizler nasıl iletişim kurmalıyız gibi konulara değindi.

Kur'an Kursu öğreticileri Arife Bayar ve Esma Atlı’nın da hazır bulunduğu program, İlçe Vaizi Sümeyye Duman'ın velileri selamlamasının ardından sona erdi.

Programın sonunda seminere katılanlara Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tanıtım broşürleri dağıtıldı.