17.04.2017

2017 Yılı Kutlu Doğum Açılış Programı Kurşunlu Camii Meydanında Gerçekleştirildi.

Muğla İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi tarafından düzenlenen 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası açılış programı, Muğla Valisi Amir Çiçek ve Hülya Çiçek Hanımefendi’nin katılımıyla Menteşe İlçesi Kurşunlu Camii meydanında gerçekleştirildi.

Kurşunlu Camii Meydanında düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlidi Şerif ve Şehitlerimiz için okunan Hatmi Şerif duasıyla başladı.

Haftanın açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, 1989'dan beri kutlanan Kutlu Doğum Haftası'nın insanlığa barış, sevgi ve hoşgörü getirmesi temennisinde bulundu.

2017 yılı Kutlu Doğum Haftası'nın büyük hayırlara, daha güvenli bir dünyaya vesile olmasını dileyen Vali Çiçek, “Hazreti Peygamberi anmak için idrak ettiğimiz Kutlu Doğum Haftası milletimizin kalbinde daima var olan peygamber sevgisi, peygamber sevdasının bir tezahürü olsun diyorum. Gelin; öncelikle kendimizi, çevremizi, insanları, çocukları ve doğayı sevelim ki toplumda dostluklar, güven ve sevgi olsun. Sevginin ve barışın olduğu bir dünya diliyorum." dedi.

İl Müftüsü Abdurrahman Koçak da: “Bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasının Diyanet İşleri Başkanlığınca "Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu" olarak belirlendiğini, ülkemiz genelinde, yurt dışında millet varlığımızın bulunduğu her yerde ve gönül coğrafyamızda “El-Emin” olan yüce peygamberimizin insanlığa bildirdiği emanet bilincini oluşturmak amacıyla konferanslar, paneller ve sempozyumlar gerçekleştirileceğini belirterek ilimizin 13 ilçesinde ve muhtelif yerleşim birimlerinde de bu konunun işleneceğini” ifade etti.

Konuşmaların arkasından Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Muğla Yardım Severler Vakfı ile Kızılay tarafından etli pilav, keşkek ve lokma ikramında bulunuldu. Ayrıca vatandaşlarımız Kızılay tarafından kurulan çadırda kan bağışında bulundu.

Etkinliğin sonunda vatandaşlara ve çevredeki esnafa gül ve kitap dağıtıldı. Programa Vali Amir Çiçek'in yanı sıra eşi Hülya Çiçek, İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.