20.04.2017

Aile Ve Dini Rehberlik Bürosundan Dede-Nine-Torun Buluşması

Diyanet İşleri Başkanlığından gelen talimat doğrultusunda 2017 Yılı Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında planlanan ASP İl Müdürlüğüne bağlı Abide H. Nuri Öncüer ve Suat Dereli Huzur evlerinde kalan yaşlılarla, çocuk evlerinde kalan çocuklar Tuna otelde bir araya geldi. Muğla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun ASP İl Müdürlüğü ile işbirliği içersinde hazırladığı program çocukların hep birlikte salavatlar okuyarak salona girmesiyle başladı. Programda çocuklar Kur'an-ı Kerim, ilahi ve şiirler okudular.

Etkinlikte dede ve ninelerinin elini öpen çocuklar, yaşlılara gül verdi.

Muğla İl Müftüsü Abdurrahman
Koçak, yaptığı konuşmada, 2017 yılı Kutlu Doğum Haftasında "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konusunun ele alındığını, Hazreti Muhammed (sav)'in âlemlere rahmet olarak gönderildiğini hatırlattı.

İnsanlığın birbirine emanet olduğunu belirten Koçak, "Huzurevinde kalan yaşlılarımız, çocuk evlerinde kalan çocuklarımız bize emanet. Bu emanet bilinciyle toplumda bir farkındalık oluşturabilmek amacıyla böyle bir etkinlik hazırladık. "Sizler bizim değerimizsiniz" dedi.

Hazreti Muhammed'in "Büyüklerine saygı duymayan, küçüklerine şefkat ve merhamet göstermeyen bizden değildir" hadisini hatırlatan Koçak, "Bu amaçla sizler bizim değerimizsiniz. Toplum sizlerle değerli. Bizim vaizlerimiz, öğreticilerimiz ve imam-hatiplerimiz çocuk evlerinde kalan çocuklarımıza değerler eğitimi dersi veriyor." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu ise sevgi evlerinde kalan çocuklar ile bu etkinliğe katılmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. "Dede-Nine-Torun buluşmasının örnek gösterilecek bir buluşma olduğunu vurgulayan Türkoğlu, bu çalışmanın güzel sonuçlar çıkaracağını dile getirdi.

Muğla Valisi Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek ise devletin tüm imkânları ile dezavantajlı çocuklar ve yaşlılara her zaman sahip çıktığını ifade etti. Etkinliğin anlamlı bir buluşma olduğunu dile getiren Çiçek, şunları söyledi:

"Çocuklar eğitimi ailede alır. Bir çocuk güveneceği, sığınacağı en önemli şeyi, dinini aileden öğrenir. Biz bu çocuklarımızın annesi ve babasıysak onların dini eğitim almaları noktasında da sorumluyuz. Muğla'da müftülüğümüzün çatısı altındaki hocalarımız bu çocuklarımızın eğitimlerine çok güzel katkı sağladılar. Biz, büyüğümüzü bilecek küçüğümüzü sevecek ve topluma örnek olacağız."

Konuşmaların ardından çocuklar tarafından hazırlanan " Güzel Gören Güzel Düşünür" tiyatro oyunu sahnelendi. Program sonunda Hülya Çiçek ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler verildi.