04.04.2018

HUZURA ER HUZUR VER PROJESİ KAPSAMINDA ÇOCUK EVİ ANNELERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Muğla Kadın Aile Gençlik Merkezi Derneği ile Muğla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu işbirliğiyle yürütülen, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Huzura Er Huzur Ver projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile de iş birliği içerisinde çocuk evi personeline İl Müftülüğü Konferans Salonunda eğitim verildi. Proje eğitimlerinde; Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Sevdegül Çekiç ve Psikolog İrfan Küçük görev aldı. Eğitimlerde; Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerindeki bakıcı annelere dini, ahlaki ve psikolojik anlamdaki konu başlıklarıyla, ilgilenmekte oldukları hedef kitleye uygun davranışlar geliştirilmesi konusunda farkındalık sağlandı. Böylece çocuk evlerinde görevli annelerin, kendi ailelerindeki ve iş yerindeki hedef kitleleri olan çocuklara daha faydalı olmaları adına manevi destek sağlanması amaçlandı. Bu proje ile çocuk evi personeli için 2 grup halinde haftada 4 saat olmak üzere 2 hafta eğitim verildiği kaydedildi.