08.10.2019

Rusya Vatandaşı Iulııa Tulnıkova Müslüman Oldu

Rusya Vatandaşı Iulııa Tulnıkova, Dalaman İlçe Müftülüğü’ne gelerek kendi istek ve iradesi ile Müslüman olmak istediğini ifade etti.

İlçe Müftümüz Hasan YOZGAT’ın makam odasında gerçekleştirilen ihtida merasimi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftümüzün huzurunda ve İlçemiz Kapukargın Mh. Camii İmam-Hatibi İrfan KORKMAZ ve Müftülük Sitesi Camii İmam-Hatibi Mevlüt ÖZYÖRÜK’ün şahitliğinde gerçekleştirilen ihtida merasiminde, Rusya vatandaşı olan ve daha önce Hıristiyan inancına mensup olduğunu ifade eden Iulııa kelime-i şehadet getirdi, Müslüman oldu ve Hülya ismini aldı.

İslam’ı seçerek Müslüman olmasından dolayı Iulııa'yı tebrik eden ilçe Müftümüz, “Şu andan itibaren getirdiğiniz Kelime-i Şehadet ve ikrarınızla İslam’a girdiniz, Müslüman oldunuz. İmanınız mübarek olsun” dedi ve İslâm dini, dinimizin iman esasları ve ibadetler hakkında kendisine kısa ve öz bilgiler verdi.

Merasimin sonunda, günün anısına ihtida belgesi, Rusça mealli Kur’an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye etti. İhtida merasimi hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.