23.03.2019

19 YAŞINDAKİ İNGİLİZ KIZ İSLAMİYETİ ARAŞTIRARAK MÜSLÜMAN OLDU

Yaklaşık 2 yıl önce Fethiye-Ölüdeniz’e gelen İngiliz kızı tanıştığı bar sahibi ile arkadaş olduktan sonra evlenmeye karar verince İslamiyet’i araştırdı. Düğün tarihi belirlendikten sonra hak din İslamiyet’e geçmeye karar veren 19 yaşındaki İngiliz kızı nişanlısı ile Fethiye Müftülüğüne gelerek Müslüman oldu. Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman ve din görevlilerinin huzurunda kelime-i şehadet getiren İngiliz Abbey Loise Sharpe, Ebru ismini aldı.

İslamiyet’i internette araştırdıktan sonra nişanlısının ablası ile konuşup İslamiyet’i seçti. Fethiye Müftülüğünde yapılan törenin ardından Abbey Loise Sharpe’a İhtida belgesi ile birlikte Kur’an’ı Kerim ve İslamiyet’i anlatan kitaplar hediye edildi. Ebru ismini alan Abbey Loise Sharpe ile nişanlısı İsmail Tekin Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman’ı bu hafta yapacakları düğün törenine davet etti.

İsmail Tekin 2 yıl önce tatile gelen Abbey ile arkadaş olduk. Evlenmeye karar verdik. İslamiyeti’e geçeceğinin söyleyince Fethiye Müftülüğüne başvurduk. Şimdi düğün törenimiz var. Düğünden önce İslamiyet’i seçtiği için çok mutluyuz dedi.

Yeni Zelanda’da camiye yapılan saldırıda 50 Müslüman’ın öldürülmesini kınadığını ifade eden Abbey “İslamiyet barış dinidir. Olayı şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman ise çifte bir ömür boyu mutluluklar dileyip; Müslümanlığı tercih edenlerin sayısını Allah arttırsın” dedi. “Törende Kur’an-ı Kerim okunup İslam dinini nasıl bir din olduğunu, Hz. Muhammed’in son peygamber olduğunu, Kur’an-ı Kerim’in son kitap olduğunu, İslam dininin barış kardeşlik ve Hak din olduğunu anlattık. Hayırlı uğurlu olsun. Düğünleri de varmış” diye konuştu.