09.08.2019

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI İCRA EDİLDİ.

15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının 3’üncü yıl dönümü nedeniyle Fethiye’de de demokrasi nöbeti tutuldu. Ellerinde Türk bayraklarıyla Fethiye Beşkaza Meydanında toplanan çok sayıda vatandaş kalkışmanın durdurulduğu gece okunan selalara kadar nöbeti bırakmadı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengönül, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Garnizon Komutanı Askerlik Şube Başkanı Sedat Karabay, Jandarma Komutanı Rüştü Şen, Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman, daire amirleri, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, MHP İlçe Başkanı Osman Cura, Fethiye 15 Temmuz Derneği Başkanı Harun Balcı, STK Başkan ve üyeleri ile vatandaşların katılığı tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye’de Beşkaza Meydanında toplanan vatandaşlar demokrasi nöbetini geç saatlere kadar sürdürdü. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının 3’üncü yıl dönümünde yaptığı konuşmada “Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin şehadetleri Türk milletinin İstiklali ve istikbali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir” ifadelerini kullandı."

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında; “Bu coğrafyada var olabilmenin, temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz şehitlerimizin şahadetleri; Türk Milleti’nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir. O gece adeta ölümü göze alarak sokakları, gazilik şerefine layık olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır” diye konuştu.
Fethiye’de şehit Süleyman Yasir Ağır’ı şehadet mertebesine uğurladıklarını, bu nedenle etkinlik programını değiştirdiklerini ifade etti. Kaymakam Şahiner ”Gazi Mustafa Kemal’in İstiklal Harbini başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri 15 Temmuz’da Türkiye’nin tüm şehirlerinde adeta kol gezmiştir. 15 Temmuz Direnişi dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil; aynı zamanda askeri sabotajlara karşıda güçlü olduğunu yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir. Aynı gece Türkiye’nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak beklerken düşmanlarımızın ise ertesi güne bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyanmışlardır” dedi.
Türk milletinin böyle acıları bir kez daha yaşamaması için herkese büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Şahiner, “Bu sorumlulukların ağır olduğunu ve büyük özveri gerektirdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır” ifadelerini kullandı.
Gecede Ankara Kocatepe Camii Müezzin Kayyımı Furkan Traşçı Kur’an-ı Kerim tilavetini gerçekleştirdi. Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencisi Kadir Akça, 15 Temmuz Destanı şiirini okudu. Daha sonra Fethiye Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Sena Soydan’da 15 Temmuz Şehitlerine adlı şiirini okudu. Tören sunucusu Edebiyat öğretmeni Muammer Şahin’de 30 Kuş şiirini okuduktan sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik belgeselleri izlendi. Ankara Hacı Bayram Veli Camii Emekli İmam Hatip Bilal Demiryürek, Çankaya DMO Genel Müdürlüğü Cami İmam Hatibi Mustafa Akbaş, Ankara Kocatepe Camii Müezzin Furkan Traşçı sela okuyarak adeta gönülleri fethettiler. Daha sonra Ankara Türk Tasavvuf Musiki topluluğu tarafından tasavvuf müziği dinletisi gerçekleştirildi. Zaman zaman marşları da seslendiren Türk Tasavvuf Müziği topluluğu izleyenler tarafından sık sık alkışlandı. Fethiye’de yerli ve yabancı turistlerin de ilgi ile izlediği Ankara Türk Tasavvuf Musikisi topluluğu gece saat 00:05’e kadar konserini devam ettirdi. Akabinde T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu tarafından başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz için dua etti. Saat 00:13’te hem meydanda hem de Fethiye’deki tüm camilerde bir kez daha selalar okundu.