15.11.2019

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI İCRA EDİLDİ

Fethiye Müftülüğü tarafından Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu Sami Yılmaz Konferans Salonu’nda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun katılımı ile Peygamberimiz ve Aile konulu konferans düzenlendi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Muğla Müftüsü İbrahim Öcüt, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Seydikemer Müftüsü Orhan Turan, din görevlileri ve vatandaşların yer aldığı organizasyonda ilk olarak Tokgöz Camii Müezzin Kayyımı Yakup Mevlüt Yıldız tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Muğla Müftüsü İbrahim Öcüt, 2019 Mevlid-i Nebi Haftası hakkında bilgiler aktardı. Günün anlam ve önemini belirten Naat-ı Şerif, Sanayi Camii İmam Hatibi Ferhat Taşkın tarafından okunurken; ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun, “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansına geçildi. 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası için “Peygamberimiz ve Aile” konusunu belirlediklerini belirten Başkan Yardımcısı Muslu, “Biliyoruz ki, Rabbimiz, bizlere aile olmayı emretmiş, vedûd ismi celilinden meveddet gibi katıksız ve karşılıksız bir sevgiyi, varlığının bir delili olarak aileye lütfetmiştir” şeklinde ifadeler kullandı.

Bugün bireysel, sosyal ya da küresel boyutta yaşanan bütün sıkıntıların ya da güzelliklerin aileyle güçlü bir ilişkisinin olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Muslu, “Daha iyi bir hayat için muhtaç olduğumuz temel değerler öncelikle ailede hayat bulacak, oradan topluma ve dünyaya huzur katacaktır. Yüce dinimiz İslam; ailede adaletin, ahlakın, fedakârlığın, sorumluluk bilincinin, istişarenin, karşılıklı yardımlaşma ve anlayışın hâkim kılınmasını; eşlerin birbirine güven duymasını ve bağlılık göstermesini, sevinç, keder, yorgunluk ve sıkıntıların paylaşılmasını istemektedir” diye konuştu.