10.02.2020

FETHİYE MÜFTÜLÜĞÜ UMRECİLERİ UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılı Umre Organizasyonu programlarından 20 günlük umre programında 45 umreciyi uğurladık.

Esenköy Mahalle Camii İmam Hatibi Ferhat ORDUKAN din görevlisi olarak gittiği  umre programında. Havaların yağmurlu olması sebebiyle Karaçulha Mahallesi Çalıca Kapalı Pazar yerinde uğurlama programı yapıldı. Programda ilçe müftüsü Kamil Oktay yaptığı konuşmasında “Değerli Umre yolcuları ve onların kıymetli akrabaları, dostları ve yakınları öncelikle gecemiz hayırlı olsun. Rabbimiz gecemizi, gündüzümüzü, sonumuzu hayırlı eylesin. Şimdi biz umrecilerimizi dua ile gönderiyoruz, onlardan da dua bekleyeceğiz. Çünkü umreciler Peygamber efendimizin ifadesi ile Rahman’ın misafiridir. Biz evimize gelen misafiri nasıl en iyi şekilde ağırlıyorsak, Rabbimiz kendisine misafir kabul ettiği umrecileri de en güzel şekilde ağırlayacaktır. Onların dualarını kabul edecektir. Biz onlardan; hem necip milletimiz, hem vatanımız için vatanımızın birliği, beraberliği ve selameti için afetlerden, musibetlerden muhafaza etmesi için hem de ümmeti Muhammet için dua talep ediyoruz. Umrecilerimizin yolculukları hayırlıdır. Hayırla yolculuk yapmayı, güzel ibadet yapmayı, sağ salim evlerine dönmeyi nasip eylesin” dedi. İlçe Müftüsü Kamil Oktay’ın yaptığı dua sonrasında umrecilerimiz yakınları ile vedalaştı. Sonra Dalaman Havalimanına hareket etti. Havalimanında ihrama girdikten sonra Cidde ye hareket ettiler.