02.10.2019

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE “CAMİ VE HAYAT” KONULU KONFERANS YAPILDI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Muğla İl Müftülüğü tarafından konferans verildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası konferansı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Muğla’da İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle ‘Cami Hayatın İçinde, Hayat Caminin İçinde’ konulu konferans gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen konferansa, Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, ilçelerden müftüler ve müftü yardımcıları, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

‘Cami Hayatın İçinde, Hayat Caminin İçinde’ konulu sinevizyon gösterisi yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Müftüsü İbrahim Öcüt; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası bütün ülkemizde kutlanmakta. Biz de ilimizde bu nedenle kültürel sosyal etkinlikler yapıyoruz. Bugün de hocalarımız, imamlarımız, müezzin kuran kursu ve ilçe müftülerimizle bir araya geldik. Bu programı icra ediyoruz. Buradaki maksadımız caminin ne anlama geldiği, toplayıcı olduğu, bir araya toplayan şuurlu, bilinçli insanların aynı amaç aynı hedefe hizmet etmeleri, Allah’a kulluk yapmaları bunlardan bahsedeceğiz. Ayrıca imamlarımızın sadece ölü yıkayan değil, dirileri de yıkayan onları günahlardan, yanlışlardan, eksikliklerden uzaklaştıran bireyler olduğunu ve daha iyi bir gelecek için eğitimlerimizi tamamlamamız gerektiğini konuşacağız. Bu nedenle toplumumuza daha faydalı, daha yararlı, dini konulardan bilgilendirme, aydınlandırma görevlerimizin daha iyi daha nitelikli yapılması için hep birlikte bir araya geldik. Bugünde özel sohbetimizi yapacağız.” Dedi.

Konuşmanın ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası konferansını İl Müftüsü İbrahim Öcüt gerçekleştirdi.

Konferans konuşmasının ardından İl Müftüsü İbrahim Öcüt, il, ilçe müftü ve müftü yardımcıları tarafından din görevlileri arası bilgi yarışması ödül takdimi ve emekli olan personele plaket takdimi yapıldı.