Muğla Müftülüğü

12.09.2018

İsa TOPUZ

1975 yılında Burdur Merkez Büğdüz Köyünde doğdu. İlkokulu Köyünde, Ortaokul ve Liseyi Burdur İmam-Hatip Lisesinde okudu. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

2001 yılında Zonguldak İl Müftülüğüne Murakıp olarak atandı. Burdur İl Müftülüğünde Murakıp olarak görev yaparken Konya Selçuk Eğitim Merkezi İhtisas Kursuna katıldı.

İhtisas Kursunu tamamladıktan sonra Isparta İli Keçiborlu İlçesine Vaiz olarak atandı. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalında “İslam Muhakeme Hukukunda Şahitte Aranan Şartlar” isimli teziyle Yüksek Lisansını tamamladı.

2012-2015 yıllarında Tunceli İli Nazımiye ve 2015-2018 yıllarında Konya Derbent İlçe Müftülüğü yaptı.

30/07/2018 tarihi itibariyle Muğla İl Müftü yardımcısı olarak göreve devam etmektedir. Halen Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalında Doktora çalışmasına devam etmektedir. Evli ve beş çocuk babasıdır.