19.07.2019

15 TEMMUZ RUHU KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Muğla İl Müftülüğü ve Menteşe İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan “15 Temmuz Ruhu” konulu program, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan ÇEVİK’ in sunumuyla Gazi Mustafa Kemal Kültür merkezinde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını yapan İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT, din istismarına, buna sebep olan etmenlere dikkat çekerek, din istismarının önüne geçmek için doğru bir din anlayışının gerekliliğine, din anlayışımızı sahih dini bilgi üzerine temellendirmenin önemine vurgu yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz Ruhu” konulu sinevizyonun izlenmesinin ardından konuşan Prof. Dr. Adnan ÇEVİK, tarihi süreçteki din istismarlarına ve bunların devletlerin yıkılmasına sebep olan etkilerini anlatarak 15 Temmuz ihanetinin baş aktörü Fetö örneğini ayrıntılı olarak ele aldı. Program günün anısına Vali Yardımcısı Fethi ÖZDEMİR’ in Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan ÇEVİK’ e hediye takdimi ile son buldu.