15.10.2019

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yatağan’daki tarihi Şaban Ağa Camii’ni ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Muğla programının son gününde Yatağan ilçesindeki tarihi Şaban Ağa Camii’ni ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'ni ziyaret etti. 3 bin 500 yıllık antik kentte devam eden kazı çalışmalarına ilişkin bilgi alan Erbaş, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde bahsi geçen ve zemininde Roma ve Selçuklu döneminden izler barındıran tarihi camide öğle namazını kıldı.

Eşi Seher Erbaş ve beraberindekilerle Stratonikeia Antik Kenti’ne gelen Erbaş’ı, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, yetkililer ve mahalle sakinleri karşıladı.

Yaklaşık 2 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ziyaret ettiği kentin girişindeki Selçuklu Hamamı’nı gezen Erbaş, kentte yer alan ve restore edilmesiyle 32 yıl sonra yeniden hizmete açılan Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camisi’nde öğle namazı kıldı. Erbaş, namazın ardından camiye ismini veren Şaban Ağa’nın mezarı başına giderek Fatiha Suresi okudu.

Ali Erbaş ve eşi Seher Erbaş, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer kentteki caminin önünde yer alan sadaka taşına para bırakarak, hayırlı olmasını dilediler.

Namaz sonrası cami çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yapan Başkan Erbaş, “Bugün Muğla ilimizin Yatağan ilçesinin Stratonikeia Antik kentini ziyaret ettik. Kentin bütün tarihi zenginliklerini görmeye çalıştık. En önemli tarihi eserlerden birisi olan Şaban Ağa Camii'ni ziyaret ettik, namazımızı kıldık. Allah kabul eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımız bundan kısa bir zaman önce bu tarihi kenti ziyaret etmiş, Yatağan ilçemizle ilgili bazı talimatlarda bulunmuştu, şuan Yatağan ilçemizin hem müftüsü görevine başladı hem de tarihi Şaban Ağa Camimizin kadrosunu verdik, imamı göreve başladı. Cuma namazları kılınmaktadır. İnşallah daha canlı bir şekilde, tarihi dokuya uygun hizmetler yaparız. İl ve ilçe müftümüz, belediye başkanımız ve bütün yetkililer tarafından nitelikleri üstün seviyede hizmetler devam edecektir. Bize de nasip oldu, ziyaret etmiş olduk. Rabbim ziyaretimizi kabul eylesin” diye konuştu. ” dedi.

Yatağan’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, “Bu kentin yeniden canlanması, tarihi dokusunun ortaya çıkartılması ve camimizin restorasyonunun yapılması noktasında arkeolog Bilal hocamıza çok teşekkür ediyorum. Kendisinin çok büyük emekleri olmuş. Belediye başkanımız, müftümüz ve bütün yetkililer, kimin emeği geçmişse ben hepsine teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun diyorum, inşallah yapmış oldukları bu hizmetler, Rabbimizin rızasına uygun hizmetlerden sayılır” dedi.

Ziyarette Başkan Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar v, İl Müftüsü İbrahim Öcüt ve İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi eşlik etti.