08.02.2018

“KLASİK TÜRK ŞİİRİNDE ŞEHİR VE KÖY”

Muğla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda her hafta Çarşamba akşamları gerçekleştirilen Konak Sohbetlerinin bu haftaki konuşmacı konuğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz oldu. “Klasik Türk Şiirinde Şehir Ve Köy” konulu Konak Sohbetinde Türk Edebiyatı ve Divan Şiirlerinden verdiği örneklerle Şehir ve Taşra hayatını ve bunun medeniyet tasavvuruna etkilerini anlattı. Örnek verdiği şiir ve türküleri zaman zaman güzel sesiyle yorumlayarak maharetini de göstermiş oldu. İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail AYDIN ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen sohbet. Öğrencilerden ve misafirlerden gelen soruların cevaplandırılması ve yapılan ikramdan sonra son buldu.