27.06.2024

2024-2025 Umre Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı yayınlandı

Umre  ibadeti  için  Suudi  Arabistan'a  gidecek  vatandaşlarımızın  ibadetlerini  sağlık,  güvenlik  ve  huzur içerisinde  yerine  getirilebilmeleri  için  organizasyonda  görevlendirilecek  personelimize  önemli  görev  ve sorumluluk düşmektedir. Bu itibarla; umrecilere hizmet vermek üzere organizasyonun her kademesinde ehliyet ve liyakat sahibi personelin görevlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Geçmiş yılların umre organizasyonlarıyla ilgili değerlendirmeler  de  dikkate  alınarak  2024-2025  umre  organizasyonunda  çeşitli  unvanlarda "Görevli Personel Seçimine İlişkin Esaslar" ekteki link dosyadadır.

Gerekli şartları taşıyan personelimiz dosyayı inceleyip müracaat etmesi gerekmektedir.

Müracaat

1. Sınava (Mülakata) tabi olanlar 24 Haziran 2024 - 04 Temmuz 2024 tarihleri arasında hac.gov.tr internet  adresindeki  "2024-2025 Umre Görevli Müracaatları"  linkinden  müracaatını  on-line  yaparak aldığı çıktıyı 05Temmuz 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar il müftülüğüne tasdik ettirmiş olacaklar. 2. İl müftülükleri müracaat edenlerin formlarını inceleyerek, şartları uygun olanların müracaatlarını umre görevli  programından  onaylayacaklar  ve  şartları  uygun  olmayanların  müracaatlarını  programdan sileceklerdir. 3. Müracaat eden personele ait dilekçeler, birimlerince muhafaza edilecektir.

Detaylı bilgi için: