29.09.2021

"Vefakar Bir İnsan Modeli Olarak Sevgili Peygamberimiz" konulu Kompozisyon Yarışması

LİSELER ARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASI

1.Yarışmanın amacı, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Hz. peygamberi, onun güzel ahlakından vefakarlığını öğrenme ve örnek edinmede gençler üzerinde bir farkındalık oluşturmaktır.

2.Yarışma örgün eğitim- öğretime devam eden liseli öğrenciler arasında kompozisyon alanında ‘’ Vefakâr Bir İnsan Modeli Olarak Sevgili Peygamberimiz ‘’ konusu ile gerçekleşecektir.

3. Son başvuru tarihi 20 Ekim Çarşamba günü mesai bitimi olarak belirlenmiştir. Başvurular ilçe müftülüklerine bireysel olarak eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir.

4. Değerlendirme komisyonu 21 Ekim 2021 Perşembe günü saat: 16.00’da toplanacaktır.

5. Sonuçlar 21 Ekim 2021 Perşembe günü saat:17:30’dan itibaren ilçe müftülüğü’ne ait internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ilan edilecektir.

6. Yarışmanın tanıtım ve duyurusu sosyal medyanın yanısıra, okullar ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Gerektiğinde broşür ve diğer tanıtıcı materyaller kullanılacaktır.

7.Kompozisyon alanındaki yarışmaya katılan eserler için:

a) Hz Peygamber ve vefa toplumu teması ile bağlantılı ve özgün olması ( eserin başkasına ait, alıntı ve kopya olmaması)

b) Eser, Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun olarak, tercihen elektronik ortamda, Times New Roman fontuyla, 12 punto ile yazılacaktır.

c) Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

Konuyu kompozisyon ile ifade edebilme gücü

20 Puan

Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü

Kullandığı dilin akıcılığı

Kompozisyonda özgünlük