06.02.2024

Dalaman Merkez Camii'nde Miraç Gecesi Özel Programı Yapıldı

Miraç Kandili anlamı ve önemi nedir?

Miraç İslamiyet’te Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesidir. Miraç kelime olarak Arapçada yükseğe çıkma anlamına gelir. Ayrıca, merdiven anlamına gelen uruc kökünden geldiği bilinmektedir.

Dinimizde Miraç olayı hicretten bir yıl ya da on yedi ay önce Receb ayının 27. gecesi gerçekleşmiştir. Miraç olayının iki aşaması vardır. Birinci aşamada Peygamberimiz (s.a.s) Mescidül – Haram’dan Beytü’l-Makdis’e (Kudüs) götürülmüştür ve bu aşamaya Kuran’da gece yürüyüşü anlamında olan “İsra” adını almıştır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz’in Allaha yükselişi oluşturmuştur. Miraç olarak anılan bu yükselme Kuran’da geçmese de birçok hadiste yer almaktadır.

Miraç olayının Müslümanlara hediyesi ise; Allah'a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı, sonunda cennete girecekleri müjdesi, 5 vakit namaz ve Bakara süresinin son iki ayetidir.

Miraç Gecesi olması vesilesi ile yurdumuzdaki ve yrutdışındaki camierimizde kandil özel programları düzenlendi. 6 Şubat deprem şehitleri, Filistin şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Kur'an ve mevlid-i  hocamız vaaz etti. Cami cemaatimize hayırsever kardeşlerimiz tarafından ikramlarda bulunuldu. Program sonunda çeşitli okullardan gelen gençlerimizle "Cami Buluşması Sohbeti" gerçekleştirildi. ÇEDES Projesi kapsamında öğrencilerimize Miraç gecesinin önemi konusunda ayrıca sohbet edildi.