12.03.2024

Ramazan Ayınız Mübarek Olsun!

11 Mart 2024 tarihi itibariyle Ramazan Ayı başladı. 10 Mart Pazar günü akşamından itibaren Teravih namazları idrak ediliyor. Halkımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan Ayını tebrik ediyor, hayırlı ve bereketli bir Ramazan Ayı geçirmeyi Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz.

Ramazan Ayı boyunca cami ve Kur'an kurslarımızda mukabeleler okuncak, sohbetler yapılacak. Hergün Merkez Camii'nde öğlen ve yatsı namazı öncesinde vaaz edilecek. Günlük vakit namazlarında ve yatsı namazında camilerimizin dolu olması hepimizi sevindirmektedir.

Her sene olduğu gibi bu yıl da yöresel radyomuz Sahil FM üzerinden iftar vaktinden 1 saat önce Ramazan özel programı yapılacak. Moderatör olarak Din Hizmetleri Uzmanı Adem GÜNEŞ'in katıldığı programın ilk gününde Uzman Vaiz Musa TOKCAN ve İmam-Hatip Mevlüt TAŞ hocamız günün konukları idi. Mevlüt TAŞ hocamız Kur'an okudu, Musa hocamız Ramazan Ayının önemi ve fazileti konusunda sohbet etti. Sahil FM radyosu 97.3 frekansından Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Fethiye ilçelerimizden de dinlenebilmektedir.

Müftülük olarak 250 adet Ramazan kolisi hazırladık. Yöremizdeki muhtaçlara verilmek ve dağıtmak amacıyla din görevlilerimize zekat, fitre, fidye ve bağış makbuzları  teslim ettik. Türkiye Diyanet Vakfı Dalaman Şubesi olarak hem Müftülüğümüzde hem de görevlilerimiz vasıtasıyla desteklerininizi bekliyoruz.

2024 yılı asgari fitre tutarı 130 TL. Ramazan kolisi tane fiyatı ise 550 TL'dir.