18.03.2024

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Programı yapıldı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109'uncu Yıl Dönümü programı; İlçemiz Cumhuriyet Meydanında saat: 10:00’da, Dalaman Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehitler ve Gaziler Derneği çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumu ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından Şehitlik ziyaret edildi. Din görevlilerimiz tarafından Kuran-ı Kerim okunarak duası yapıldı, şehitlik defteri imzalandı, saygı atışı yapıldı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı, İlçemiz Cumhuriyet İlkokulu Salonunda düzenlenen program ile devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Dalaman Hürriyet İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi düzenlendi ve ödül töreni ile salon programı sona erdi.

Daha sonra İlçemiz Merkez Camiinde, 12.30'da şehitlerimizin için Mevlidi Şerif okunarak dualar edildi. Programlara; Kaymakamımız Sayın Mesut YAKUTA, Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Halil GÖKÇE ve Belediye Başkan V. Mehmet Madenci , Daire Amirleri, İlçe Müftülüğümüzü temsilen Uzman Vaiz Musa TOKCAN, Şehit yakınları, gazilerimiz ve aileleri, Siyasi Parti temsilcileri, STK'lar, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğeleden sonra 14.30'da İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda İlçemiz Müftülüğü'nün "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü" ile "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri" kapsamında Ortaokullar arasında düzenlediği şiir yarışmasına katılan öğrencilerin şiirleri dinlendi. Şiir yarışmasına Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi 5-A Proje sınıfından Cemre Cihan DEMİRTAŞ ve Zeynep Erva TAŞTAN katıldı. Öğrencilerimize ödülleri daha sonra yapılacak programla verilecek.