11.01.2024

Muğla Müftülüğü Vekil İmam Hatip ve Vekil Müezzin Kayyım alacak...

Muğla İl Müftülüğü sınavla vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım alıyor. Başvurular 10-24 Ocak 2024 tarihleri arasında İl Müftülüğüne yapılacak. Başvuru şartları için Muğla İl Müftülüğü web sitesi duyurular kısmı ziyaret edilebilir.

Konu ile ilgili detaylı bilgi için:

İlgili sayfada şu bilgilere yer verilmektedir:

İlçe müftülüklerimize bağlı cami ve mescitlerde imam-hatiplerin veya müezzin kayyımların askerlik, yurtiçi ve yurtdışı geçici görevlendirme, görevden uzaklaştırma, hastalık ve aylıksız izin, hizmet içi eğitim vb. nedenlerle görevlerinden geçici olarak ayrılmaları sebebiyle, sunulan din hizmetinin aksamaması için bu görevleri vekâleten ifa etmek amacıyla  657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 86. Maddesine ile ilgi (a,b,c,) yönetmelikler doğrultusunda açıktan vekil imam-hatip ve vekil müezzin kayyım atamasına esas olmak üzere sözlü sınav yapılacaktır.

I - BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR: Vekil İmam-hatiplik ve Vekil Müezzin-Kayyımlık sınavına başvuracaklarda:

1- İmam-hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

2- İmam-hatiplik ve müezzin kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

3- 2022 yılı KPSSP122, KPSSP123 veya KPSSP124 (DHBT) sınavından 50 (Elli) ve üstü puan almış olmak, (Başvuru sahibinin hangi puan türünden puanı oluşmuş ise o puan türüne göre okul diplomasını ibraz etmesi zorunludur.)

4- Vekil Müezzin Kayyımlık başvurusunda lise veya dengi okul mezunu olanlar için hafız olmak şartları aranacaktır. (İmam Hatip Lisesi mezunu harici içindir. Lise veya dengi okul mezunu hafız olanlar sadece Vekil Müezzin kayyımlık başvurusunda bulunabilirler)

5-Halen Vekil İmam Hatip ve Müezzin Kayyım olarak görev yapanlarda sınava başvuruda bulunabileceklerdir.

II - BAŞVURU TARİHİ:

1– Başvurular, aşağıda VI. bölümde istenen belgelerle birlikte sadece İl Müftülüğünde  Başvuru 10.01.2024 tarihinde başlayıp 24.01.2024 tarihi saat 17:00'da sona erecektir. belgelerini (asılları ile) getirmeleri halinde üçüncü şahıslar tarafından yapılacak müracaatlar kabul edilecektir.

2- Faks ve e-mail ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Posta ile yapılan müracaatlar  kabul edilecek olup evrakların asıllarını sınav günü kuruma ibraz etmeleri şartıyla postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.