16.04.2024

Datça'da Bayram Namazı Eda Edildi

Ramazan'ın rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden sonra bayrama kavuşmanın heyecanıyla vatandaşlarımız camilere akın etti.  Bir ay boyunca tutulan oruçlar, kılınan namazlar, okunan mukabeleler, verilen zekat, fitre, fidye, sadakalar ve yapılan dualar, kılınan Ramazan Bayramı Namazı ile zirveye ulaştı.
Fatih Camii'nde bayram namazı öncesi vaaz eden ilçe müftümüz Yunus Aydın şu hususlara değindi:  '' Bayramlar neşe, sevinç, huzur ve mutluluğun paylaşıldığı aynı zamanda kırgınlıkların giderildiği, tanıdıkların hâl ve hatırlarının sorulduğu, kimsesizlerin hatırlandığı ve ihtiyaçlarının giderildiği günlerdir. Ramazan ayı boyunca kazandığımız iyiliklerimizi, güzelliklerimizi ve ibadetlerimizi devam ettirmenin gayreti içerisinde olalım. Vatanımız, milletimiz ve devletimiz için dua edelim. Başta Filistin ve Gazze olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde zulme uğrayan kardeşlerimiz için maddi manevi destek ve dualarımızı gönderelim.'' dedi.
İlçe Kaymakamımız Murat ATICI, bayram namazını kıldığı Fatih Camii'nde cami cemaatiyle bayramlaştı.