08.05.2023

2023 YILI YAZ KUR'AN KURSU GEÇİCİ ÖĞRETİCİ ALIMI SINAV DUYURUSU

A- BAŞVURU ŞARTLARI:
1- Geçici öğretici sözlü sınavına katılabilmek için müracaat edeceklerin;
a. İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olması.
b. Yaz Kur'an kurslarında geçici öğreticilik yapmaya mani bir engeli bulunmaması.
c. 2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Test (DHBT) sınavına girmiş olması ve KPSSP122, KPSSP123 ve KPSSP124'den en az 60 (altmış) ve üzeri puanı almış olması gerekmektedir. 60 ve üzeri puan alan müracaatçıların yeterli olmayacağı düşüncesiyle KPSS (DHBT) puanı altmış (60)'ın altında olanlar ile DHBP Puanı olmayanlarında başvuruları alınacaktır. (Bu puanlar oluşturulacak Başarı Listesi kategorilerinde dikkate alınacaktır.)
2- Sınav başvurusu görev almak istenilen İlçe Müftülüklerinden sadece birisine matbu dilekçe ile şahsen yapılacaktır.
3- Birden fazla ilçe müftülüğüne müracaat edenlerin müracaatları (sınavı kazansalar dahi) geçersiz sayılacaktır.
4- Dilekçe verilen ilçe haricinde görevlendirme yapılmayacaktır. (Öğretici alımı duyurumuzun F bendinin 4. maddesi hariç.)
B- BAŞVURU TARİHİ: Müracaatlar 04.05.2023 Perşembe günü başlayıp 18.05.2023 Perşembe günü mesai bitiminde sona erecektir
Başvuru Dilekçesi İçin Tıklayınız
Başvuru Şartları İçin Tıklayınız