19.09.2024

Fethiye'de Mevlid-i Nebi Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle, Fethiye Müftülüğü tarafından  Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu'nda anlamlı bir program düzenlendi. Programa Dalaman, Ortaca, Seydikemer  Fethiye ilçe müftüleri, personeli ve vatandaşlarımız  birlikte  Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş da katılım sağladı. Programın onur konuğu Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt idi.
Program İstiklal Marşımızın okunması  ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programın açış konuşmasını; Fethiye'de 5 yıl görev yapan ve Ankara Etimesgut İlçe Müftülüğüne atanan Kamil Oktay  yaptı. Oktay, programın anlam ve önemini hatırlatıp katılımcılardan helallik istedi.

Programda  Çamköy Hz. Fatıma Kız Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayıp diplomasını alan ve şuan Mehmet Akif Ersoy Proje İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıfa devam eden Hatice Kübra Çetinkaya Arif Nihat Asya'nın Peygamber Efendimiz için yazdığı 'Naat'ı okudu. Öğrencinin bu duygulu sunumu, katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Ardından, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Programın en önemli bölümünde ise, Doç. Dr. Fatih Kurt, "Şahsiyet İnşasında Üsve-i Hasene Olarak Hz. Peygamber" konulu sunumunu yaptı. Kurt, Peygamber Efendimizin (sav) hayatı ve insanlığın manevi gelişimindeki rolüne dair önemli bilgiler verdi.

Programın  sonunda,  Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapı Doç. Dr. Fatih Kurt’a teşekkür ederek kendisine birer hediye takdim ettiler. Program, hatıra fotoğrafları çekimiyle sona erdi.

Fethiye Müftülüğü olarak, programımıza uzaktan ve yakından katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.