29.11.2017

MEVLİD KANDİLİ MESAJI

29 Kasım 2017 Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece Yüce Rabbimizin bütün âlemlere gönderdiği en son rahmet elçisi Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) in 1439.doğum yıl dönümünü,  mevlid kandilini idrak edeceğiz.

Kur’an-ı Kerim’de Resul-i Ekrem’e hitaben: “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiyâ 21/107) buyrulmuştur.

Alemlere rahmet olarak gönderilen ve bizler için en güzel örnek olan Peygamber efendimizin bizlere bıraktığı  zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda aksayan unsurların çözümünde  peygamber efendimizin sünnetine göre  hareket etmek  inanan insanın şiarıdır.

Efendimizin en büyük mucizesi olan Kuran-ı Kerime ve onun sünnetine sımsıkıya bağlandığımız sürece hem bu dünyada hem de ahiret hayatında mutluluğa kavuşanlardan olacağımız bir gerçektir.

Mevlid Kandili dolayısıyla Fethiyemizde tüm camilerimizde olduğu gibi  Merkez  Yeni Camiinde de Çarşamba günü Akşam Kandil Proğramı tertib edilmiştir.Ayrıca bayanlara yönelik olarak ta Merkez Tokgöz camiinde, Patlangıç Uğurlu camiinde, Esenköy Merkez camiinde, Günlükbaşı Hacı Veli camiinde Mevlid kandili özel proğramı yapılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor Fethiyemiz başta olmak üzere Ülkemize  ve tüm İslam alemine Mevlid kandilinin hayırlar getirmesini, Sevgili Peygamberimizin doğum günü münasebetiyle, tüm insanlığın Rahmet Peygamberinin rahmet yüklü mesajlarından nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.

Ahmet KARAGÖZ

Fethiye Müftü Vekili