10.05.2019

2019 YILI HAC EĞİTİM SEMİNERLERİ YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Hac Organizasyonunda Fethiye’den hacca gidecek olan 106 hacı adayı için hac eğitim semineri yapıldı.

Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursu Sami Yılmaz Konferans Salonunda 4 hafta da gerçekleştirilen seminere hacı adaylarımızın yoğun katılımı gözlendi. 4 hafta süren seminer programı İl Müftüsü İbrahim Öcüt, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, İlçe Vaizi Şaban Yılmaz ve Emine Okulu tarafından yapıldı.

Seminerlerde Hacı adaylarının Allah’ın misafiri olduğu hatırlatılarak Hac nedir? Nasıl yapılır? ihram yasakları nelerdir? tavaf, sa’y, nasıl yapılır. Mekke ve Medine’deki ziyaret yerleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

İlçemizden 2019 yılı Hac Organizasyonunda hac farizasını yerine getirecek hacı adaylarından 34 tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı ile 72 hacı adayı ile A grubu seyahat acentaları ile hacca gideceklerdir.