15.04.2021

DİN GÖREVLİSİ KİCK BOKS'TA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Antalya ilinde 8-11 Nisan tarihleri arasında düzenlenen yaklaşık 20 ülkenin ve 1.700 sporcunun katıldığı 6. Uluslararası Avrupa Kick Boks Şampiyonasında Veteranlar kategoresinde Point Fighting branşında Avrupa şampiyonu, Kick Light branşında ise Avrupa 3. sü olan Gül Cami Müezzini Cemal Genç, Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay ile beraber Kaymakamımız Sayın Eyüp Fırat’ı ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında Şampiyon Sporcumuzu ödüllendiren Kaymakam Fırat. Şampiyon sporcuyu tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Sporcu din görevlimiz Cemal Genç; “Şu an Fethiye İlçe Müftülüğü Gül Camii Müezzin-Kayyımı olarak görev yapmaktayım. 1996 yılından beri Kick Boks sporunu yapıyorum. Önceki süreçlerimde Seydikemer İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Eski Camii İmam-Hatipliği görevimle beraber İlçe Gençlik Koordinatörlüğü görevini de yürüttüm. Bu süreçte yapmış olduğum çalışmalarda Kick Boks sporuyla yaklaşık 200 civarında gence ulaşıp lisanslı spor yapmalarına vesile oldum. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarda Birçok sportif şampiyonluklar ve başarılar yakaladık. Özetle zamanda bu spor sayesinde ulaştığım gençlerimle ahlaki eğitim ve gelişimler, değerler eğitimi, akademik hedefler ve kazanımlar, meslek edindirme ve ailesel kazanımlar konusunda güzel sonuçlara imza attık. Yani birçok gencin ve ailenin hayatlarına dokunduk. Şu an görevli olduğum Fethiye ilçe müftülüğünde, İlçe Müftümüz Sayın Kamil OKTAY Hocamızla buradaki gençlere de ulaşabilmek için projemizi güncelleyip hazır hale getirdik. Ancak Pandemi ve kısıtlamalardan dolayı tam anlamıyla hayata geçiremedik.

Ben de böyle bir dönemde, uzun süredir yarışmadığım Kick Boks sporunda bu yıl, İlçe Müftümüzün bilgisi dahilinde, kendim yarışmak istedim.

Bu yıl 8-11 Nisan tarihleri arasında Antalya ilinde düzenlenen, yaklaşık 20 ülkenin ve 1700’ün üzerinde sporcunun katıldığı “Turkish Open Avrupa Kick Boks Şampiyonası’na” Veteranlar Kategorisinde, Point Fighting ve Kick Light Contact branşlarında yarışmacı olarak katıldım. Katıldığım bu şampiyonada Point Fighting branşında Avrupa Kupası Şampiyonu, Kick Light Contact branşında da Avrupa 3.’sü olarak iki güzel başarı elde etmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum.

Bu süreçte desteklerinden dolayı İlçe Müftümüz Sayın Kamil OKTAY Hocamıza, Kurumuma ve destek olan herkese teşekkürü bir borç bilirim. Başarımız kurumumuza ve destek olan herkese armağan olsun” dedi.