03.06.2022

Kavaklıdere’li Minikler ‘Kadim Oyunlar Şenliği'nde buluştu

Kavaklıdere İlçe Müftülüğü, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Kadim Oyunlar Şenliği" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik 30 Mayıs – 5 Haziran arasında "Kadim Oyunlar Şenliği" başlatıldı.

Bu kapsamda Kavaklıdere İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, “Kadim Oyunlar Şenliği”nde bir araya geldi.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Kavaklıdere İlçe Müftü Vekilimiz Durmuş Ali Çetmi, "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından, İhtiyaç odaklı Kur’an kursları öğretim programı ve camilerde Kur’an öğretim programına kayıtlı öğrenciler ile 4-6 yaş grubu öğrenciler arasında paylaşımı ve bilgi aktarımını sağlamak amacıyla kadim oyunların yetişkinler tarafından 4-6 yaş grubu öğrencilerimize öğretildiği ve beraberce oyunların oynandığı ‘Kadim Oyunlar Şenliği’ düzenlenmesine karar verilmiş olup, bu sayede kadim oyunlardan faydalanarak, çocukların eğlenmesi, meraklarını gidermesi, çocukların gelişimi ve eğitimi ile özellikle yeni nesle kültürel ve değerler aktarımına destek olunması hedeflenmektedir.

Bizler de bu bağlamda Kavaklıdere İlçe Müftülüğü olarak 4-6 yaş Kur’an kursumuzdaki Kur’an kursu öğrencileri için, içerisinde farklı etkinliklerin olduğu güzel bir şenlik tertip ettik.

Çocuklarımızın doyasıya eğleneceği, eğlenirken öğreneceği ve meraklarının giderileceği bu etkinliği tertip eden Kur’an kursu öğreticimiz Hanife Süner’e, bizlere minik yavruları emanet eden ve bu etkinliğe katılmasına izin veren velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

02 Haziran 2022 günü Kavaklıdere İ 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen şenlikte minikler, öğreticileri rehberliğinde büyüklerinin çocukluk oyunlarını oynadı.

Bu kapsamında 4-6 yaş öğrencilerimiz, yetişkin öğrencilerimiz tarafından kendilerine öğretilen kör ebe, balon oyunu, çuval oyunu, top oyunu gibi geleneksel oyunları oynadı. Bu sayede 4-6 yaş grubu öğrencilerimiz kadim oyunları teyzelerinden, ninelerinden velhasıl büyüklerinden öğrenme imkanı buldular.

Şenliğinden ardından çocuklara ikramlarda bulunuldu.