17.07.2021

KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN.

Ülke, millet ve İslâm âlemi olarak rahmet, mağfiret ve arınma günlerinden biri olan Dini Bayramlarımızdan Kurban Bayramına kavuşmak üzereyiz. Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Köyceğiz İlçemizde 20 temmuz 2021 Salı günü sabah saat 06:33 de Kurban Bayramı namazımızı kılacağız.

Bayramlar, bizleri istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran en müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, insanî ve İslamî güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, mali ibadetlerimizden Kurban ibadetinin ifa edildiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Bayramlar mutluluğun, sevincin, muştunun hakkını verme günleridir.

Bayramlarda evlerden evlere taşınan armağanları, gönüllerden gönüllere taşıyalım! Özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı unutmayalım ve onların hayır dualarını alalım. Evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımızı, kuşatıcı bir sevgi ve kardeşliği yaşadığımız bu ibadetin coşkusu ile tanıştıralım.

Ve şunu asla unutmayalım! İnsanlığın ümidiyiz biz. Bayramı kendi adımıza değil insanlık adına yaşayalım. Bayramımız yeni bayramlar doğursun. Sevincimiz yeni sevinçlerin toprağı olsun. Huzurumuz nice huzursuzlukların çaresi; mutluluğumuz tüm insanlık ailesinin acılarına teselliler sunsun. Bayramınız şimdiden mübarek olsun!

Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımız Bayramın birinci günü saat 5 e kadar müftülüğümüze müracaat edip yurt içinde kestirmek isteyenler 1125 tl ,yurt dışında kestirmek isteyenler ise 925 tl ücretlerini yatırarak Türkiye Diyanet Vakfımızın vekaletle Kurban kesimi organizasyonu vasıtasıyla kurbanlarını kestirebilirler.

Kurban ibadetimizi en güzel şekilde yerine getirebilmemiz için Köyceğiz Kaymakamlığı İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu kararlarına riayet ederek, pandemi kuralları çerçevesinde kurbanlarımızı keselim.

19 Temmuz 2021 Pazartesi arefe günü sabah namazıyla başlayacak olan ve bayramın dördüncü günü 23 Temmuz 2021 Cuma ikindi namazıyla bitecek olan Teşrik Tekbirlerini (23 farz namazın arkasından birer defa "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" diye) getirmeyi unutmamamızı hatırlatıyor,

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cennet ülkemizin güzel insanlarının, yurt dışındaki soydaşlarımızın ve İslâm âleminin ve HASSATEN KÖYCEĞİZLİ KARDEŞLERİMİZİN ve MİSAFİRLERİMİZİN mübarek Kurban Bayramlarını en içten duygularla tebrik ediyorum. Bu vesileyle toprak altında yatanlarımızın kabirlerinin geniş, mekanlarının cennet olmasını, kestiğimiz kurbanların kabul ve yüce Allaha bizi yakınlaştırmasını temenni ediyorum.

Ahmet KARAGÖZ

Köyceğiz İlçe Müftüsü