04.05.2021

ÖMRE BEDEL KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN

CUMARTESİ AKŞAMI 30 BİN GÜNE EŞİT BİN AYDAN DAHA HAYIRLI OLAN KADİR GECESİNİ İDRAK EDECEĞİZ.

8 Mayıs 2021 Cumartesiyi Pazara bağlayan gece Kadir Gecesini idrak eeceğiz.Kısa bir süre önce rahmet mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı Ramazana ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşadık. “Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan” nidalarıyla karşıladık bu kutlu ayı.

Fitre, Fidye, Zekat ve sosyal yardımlarımızla birbirimizle kenetlendiğimiz, yardımlaşma hissinin en yüksek derecede yaşandığı, gündüzleri orucuyla, mukabelesiyle, akşamları iftar sevinciyle teravihleriyle ruhlarımızın ve bedenlerimizin arındığı evlerimizin bereketlendiği on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif aramızdan ayrılıyor. Bereketi ve mağfiretiyle evlerimize ve gönüllerimize misafir olan on bir ayın sultanı, bugünlerde bize veda ediyor. Şimdi veda vakti.

Ramazan ayının sonuna yaklaşmaktan ve bu kutlu misafiri uğurlamaktan dolayı mahzunuz. Ama bir taraftan da Ramazan-ı Şerifin kalbi olan mübarek Kadir Gecesine kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kur’an-ı Kerim’de bu geceye müstakil bir sure tahsis eden Yüce Rabbimiz, Kadir Gecesinin değerini de en güzel şekilde bizzat kendisi tavsif etmiştir.

Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. ﴾1﴿ Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? ﴾2﴿ Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. ﴾3﴿ O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. ﴾4﴿ O gece, tan yerinin ağarmasına kadar esenlik doludur. ﴾5﴿ (Kadir suresi:97 / 1-5)

Kadir Gecesinin bizler için üç önemli özelliği ve güzelliği vardır.

1. Kıyamete kadar baki olacak olan kitabımız Kur’ân-ı Kerim Kadir gecesinde inmeye başlamıştır. Kadir Gecesi Kuran gecesidir.

2. Kadir Gecesi, müminlere her yıl ömürlük bir fırsat sunmaktadır. Bin aydan, otuz bin kusur günden daha hayırlıdır. Rabbimiz, ömre bedel bu geceyi, müminlere bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşetmiştir.

Bu gece bize düşen, ömür sermayemizden tükettiğimiz günlerin muhasebesini yapmaktır. Hata ve günahlarımızdan, kusur ve nisyanlarımızdan tövbe ederek Rabbimizin razı olacağı şekilde bir ömür sürmeye azmetmektir.

3. Biz inananlar için Kadir Gecesinde Allah’ın melekleri yeryüzüne selâm ve esenlik getirmek üzere inmektedirler.

Bu muhteşem hâdise, Cenab-ı Hakk’ın biz müminlere çok büyük bir ikramı, ihsanı ve lütfu olarak her sene tekrar etmektedir.

NASIL DEĞERLENDİRELİM

Kur’an-ı Kerîm’in inmeye başladığı bir gece olması hasebiyle Kur’an okumalı  ve anlamı üzerinde düşünmeliyiz, namaz kılmalıyız,(öncelik kaza namazı borçlarımız olmalı)dua etmeliyiz, günahlardan tevbe ve istiğfar etmeliyiz.

Peygamber efendimiz (s.a.v.) in Kadir Gecesinde yapmak üzere Hz Aişe annemize dolayısıyla bizlere öğrettiği şu duayı çokça yapmalıyız bu gece.

"Allahümme inneke afüvvün tühibbü’l afve fa’fü anni:

Allah’ım, Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle."

Kendimiz için dua ederken, milletimizin birlik ve kardeşliği, ülkemizin bütünlüğü için de dua etmeliyiz.

Eski Ramazanlarımızı yaşatmayan, iki senedir ağzımızın tadını kaçıran, CORONA VİRÜS HASTALIĞI hepimizi ve bütün insanlığı bir kez daha can evinden vurdu.

Bu hastalıktan hayatını kaybeden kardeşlerimize ve bütün ölmüşlerimize Cenab-ı Allah rahmetiyle muamele etsin. Hastanelerde olan kardeşlerimize acil şifalar versin. Her ne türlü derdi olan varsa bu gece hürmetine Kadir gecesi hürmetine Rabbim derman ihsan eylesin .

Yüce Rabbimiz, milletimizi her türlü kazadan, beladan, bu tür bulaşıcı hastalıklardan muhafaza eylesin. Rabbimiz, milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine, huzuruna tasallut edenlere fırsat vermesin.

Kadir Gecesi Cumartesi akşam saat 21 30 da  pandemi nedeniyle Köyceğiz İlçe Müftülüğü Facebook Sayfamızdan Kadir Gecesi programımız olacaktır. Ramazan ayı boyunca okunan mukabelelerin duası, mevlidi şerif, sohbet ve dua ile program sona erecektir. Tüm kardeşlerimizi Facebook Köyceğiz İlçe Müftülüğü Sayfasından Kadir Gecesi programımıza davet eder,

“Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil!” şuuruyla hayatımızı sürdürme dua ve niyazıyla bütün Köyceğizli kardeşlerimizin ve misafirlerimizin Kadir Gecelerini tebrik eder Kadir Gecesinin ve yaklaşan Ramazan Bayramının Ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini niyaz ederiz.