12.05.2021

RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu bağışlanma olan on bir ayın sultanı 2021 yılı Ramazan-ı Şerif ayı bizlere veda ediyor.

Sahuruyla, iftarıyla, teravihiyle, okunan ve dinlenen Kur'an'ın feyziyle ibadetin neşe ve coşkusunu bütün topluma yayan, ,zekât ve fitreleriyle sevgi ve kardeşliğimizi tazeleyen, toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran rahmet ve mağfiret ayı, şifa ayı Ramazanın Şerifin sonuna ulaşıp 13 Masyıs 2021 Perşembe günü de Ramazan Bayramını idrak edeceğiz.

Bayramlar, milletçe büyüklerimizi aradığımız, küçüklerimize sevgi gösterdiğimiz toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da geliştirdiğimiz müstesna günlerimizdir. “Şüphesiz müminler birbiri ile kardeştirler.”(Hucurat:10) Ayeti Celilesi gereği bayram, yeryüzündeki tüm Müslümanların bayramıdır.

Bütün Müslüman kardeşlerimizle birlikte her türlü sıkıntılarımızın kalktığı bir dünya özlemiyle Cenabı Allah, bizleri sağlık ve mutluluk içerisinde daha nice bayramlara kavuştursun.

Pandemi nedeniyle tedbirlere riayet ederek vatandaşlarımız evlerine en yakın camilerimize yürüyerek gidip gelmek maske mesafe ve temizlik kurallarına uymak şartıyla Ramazan Bayramı Namazını kılabileceklerdir. Köyceğiz İlçemizde bayram namazı 13 Mayıs 2021 Perşembe günü saat 06.31 de kılınacaktır.

Bizler Ülkemizde Bayram sevincini yaşarken Ramazanı Şerifin son günlerinde ve bu bayram günlerinde Filistinli kardeşlerimize öz vatanlarında zulüm eden ve inananların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksamıza saldıran İsrailin hainliğinin ve zalimliğinin son bulması ve Müslüman kardeşlerimizin de rahatça Bayram edebilmeleri için dularımızı eksik etmeyelim.Filistindeki şehitlerimizle birlikte bütün şehitlerimize Rabbimden rahmet, yaralı kardeşlerimize şifa niyaz ediyorum.

Tam kapanma, sokağa çıkma yasağı nedeniyle teknolojinin bütün imkânlarından faydalanarak gönlü alınmadık büyüklerimiz sevindirilmedik küçüklerimiz velhasıl teknoloji vasıtasıyla da olsa Bayramını tebrik etmediğimiz kimse kalmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Köyceğizli kardeşlerimin ve misafirlerimizin, cennet ülkemizin güzel insanlarının Ramazan Bayramlarını tebrik eder, bayramın kardeşlik, birlik ve beraberliğimize, barış, huzur ve saadetimize, insanlığın hidayetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

Ahmet KARAGÖZ

Köyceğiz İlçe Müftüsü