26.09.2023

İLÇE MÜFTÜMÜZDEN MEVLİD KANDİL MESAJI

MEVLİD KANDİLİ

Hicrî 11 Rebîu’l Evvel 1439, Milâdî 26 Eylül 2023 Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece, zerreden küreye bütün bir kâinata rahmet olarak gönderilen Resûl-i Ekrem Efendimiz (sas)’in varlık âlemini şereflendirmesinin 1452. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Zerreden küreye bütün bir kâinata rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (sas)"in varlık âlemini şereflendirmesinin yıl dönümünü idrak edeceğiz. Öncelikle Mevlid-i şerifine bir kez daha erişme bahtiyarlığına nail olduğumuz Muhammed Mustafa (sas)"yı; adalet, merhamet, muhabbet ve hikmet peygamberini tazim ile yâd ediyoruz. Salat ü selam, tahiyyat ü ikram, her türlü ihtiram ona, âline, ashabına ve etbaına olsun. Onunla gelen vahyin ışığı gönüllerimizi bir kez daha aydınlatırken, bu ışığın bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini; vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve Milas halkımız için mevlid kandilinin barış, bereket ve selamete vesile olmasını dilerken, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin (sas) yüce örnekliğinden nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ"dan niyaz ediyoruz.

Ayrıca; akşam namazından sonra saat 19.30'da Belen Camii’nde ve tüm camilerimizde Kur’an-ı Kerim-Sohbet-Dua programları yapılacaktır. Tüm kardeşlerimizi aile fertleriyle beraber yapılacak bu programlara davet ediyoruz.

YUSUF YAŞAR                                                                                                           MİLAS MÜFTÜSÜ